Tokius vadina bepročiais

Tai visai nesvarbu. Lytis, išvaizda, socialinė padėtis, religija. Tai Žmogus, kurį šiandieną pavadinsiu paprastai - Jis. 

Jis gyvena čia, su visais. Tik nemato tų, kurių nenori matyti. Nebendrauja su tais, su kuriais nenori bendrauti. Jis nesupranta, kodėl reikia įsileisti į savo pasaulį tuos, kurie jame nori būti tik dėl naudos, kurie nori tik pridirbti, sužlugdyti, nusitempti į apačią. Jis turi savo pasaulį, kuriame yra tik Jis ir tie vienetai, kurių buvimo reikia ir kuriems nuoširdžiai reikia, kad būtų Jis. Žinot, šis Žmogus niekada neina į kairę, jei į ją eina visi. Jis eina tiesiai arba pasilieka stovėti, jei nenori niekur eiti. Nes Jis daro tai, ką nori daryti, tai, kas Jį džiugina.  Žmogus neima į galvą to, kas nesutelpa į Jo pasaulį. Ne, Jis nėra abejingas. Jis nesikiša į kitų pasaulius, nes turi savąjį. Ir Jis šypsosi dangui, debesimis, primerkęs akis, nusišypso ir saulei. Žmogus vertina tai, kas tikra. Ir Jo nesužavėsi blizgančia plastmase arba ironišku juoku. Žmogus gali padėti už ačiū, nes Jam gera daryti gerą. Jis moka padėkoti, atsiprašyti, nes tai padarius, gyvenimas tampa gražesniu. Ir šio žmogaus gyvenimas yra nuostabus, nes Jis nori jį tokį matyti.  Jis puošia jį savo elgesiu, žodžiais ir nelaukia, kol tai padarys kiti. Jis neburba dėl to, kad gyvenimas blogas, nes pirmiausia pastebi grožį, gėrį, džiaugsmą, kalba apie tai, kas yra gerai, ir optimizmu veja blogį. Žmogus tamsoje randa šviesą. Jis nešiojasi savyje paslaptį, nėra kaip atversta knyga, kurią kiekvienas gali imti ir skaityti. Daug kam įdomu, tačiau dažnas negali sužinoti Jo paslapties.

Todėl šis žmogus vadinamas beporčiu. Tik tarp žmonių, ne tarp baltų sienų. 

Ner.

Komentarai

  1. Anonimiškas3/3/15 20:32

    wow. trūksta žodžių. šitas įrašas nerealus. nieko netrūksta ir tikrai yra vienas iš geriausių. jis toks, kad net norisi įsirėmint jį, paikabint ant sienos ir skaityt kiekvieną dieną!♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ačiū ačiū! Man garbė, kad taip galvoji!

      Panaikinti
  2. Skaitau skaitau ir atsiskaityti negaliu. Taip gražu, kad net pavydas suėmė, jog aš taip nemoku (tiek šitaip rašyti, tiek gyventi pagal šį aprašymą)
    Ir ech, gaila, bet daugelis atsisako būti "bepročiu" ir pasirenką kelią su banda.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš manau, jog moki - tiek rašyti, tiek būti tokia, nes gebi pagirti, pasidžiaugti, pasakyti gražų žodį - tai kelias į tapimą tokiu Žmogumi. Ir taip, gaila, jog dauguma pasirenka būti bandos dalimi, bet kita vertus - tada Tie kiti nebūtų vadinami bepročiais ir tapti bepročiu būtų ne taip jau ir ypatinga.
      Ačiū Tau už mintis, už gražų žodį.

      Panaikinti
  3. Patiko man. Galbūt toks ir mėginu būti. Žinoma, tai yra taip nerealu, jog sunkiai egzistuoja kaip tikslas. Galiausiai vieną kitą moralinę vertybę vistiek gaunasi iškeisti į truputį žmogiško džiugesio. Ir neaišku, toliau…

    AtsakytiPanaikinti
  4. Wow,kažkas nerealaus.Tik nenustok kurti! Sėkmės ir toliau taip rašyti,ir su džiaugsmu lauksiu Tavo naujųjų įrašų,šaunuolė :>

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš Tau taip stipriai noriu padėkoti už sukeltą šypseną ir tą pasimėgavimo savo darbo rezultatu jausmą! Ačiū ačiū!

      Panaikinti
  5. Ilgai galvojau, kaip tave pagirti ir tavą kūrinį, bet jūsų kombinacija ir taip tobula. Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Deividai, vien Tavo vardas man kelia geras emocijas. O Tavasis komplimentas tapo įrašytas į gražiausiųjų komplimentų sąrašą, sudarinėjamą visus aštuoniolika metų. Ačiū be galo!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šį įrašą turėtume nešiotis artimiausioje ir pasiekiamiausioje kišenėje, kad vis primint sau,jog šiandienos pasaulis yra pilnas gėrio, kad ir kaip kartais ironiškai tai nuskambėtų.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Nieko nėra maloniau nei gauti žodžių už perskaitytus žodžius.