Lygiuokimės į katinus!

Nepastebimai prasiveria kambario durys ir ant lovos užšoka rainas katinas, kuris žavi mane savo asmenybe. Taip, katinas yra asmenybė. Jau kuris laikas mąstau, jog jie, katinai, yra labai panašūs į mus, žmones. Tik kietesni. 

Jam reikia dėmesio, šilumos, prisilietimo, tad žinau, jog dabar jis padarys viską, net ir ant galvos užsiropš, kad tik mano pirštai prabėgtų pro šviesų jo kaklą. Tada jis šypsosi. Iš pasitenkinimo prisimerkia ir, susilydęs nuo tokio dėmesio, išsitiesia mano pataluose. Ir jam visai nesvarbu, ką aš veikiu. Ar darau namų darbus, ar kalbu telefonu, ar rašau įrašą čia, ar valgau. Jis ateina ir įsitaiso taip, kaip tik jam patogiau, nepaisydamas mano interesų. Jis sumerkia akis ir bando miegoti, tačiau jį prižadina mano pirštai, bėgiojantys klaviatūra. Katinas pradeda juos gaudyti. Kai aš supykusi jį išvarau, numesdama nuo lovos, jis net neatsisukdamas, lėtai ir išdidžiai išeina iš mano kambario taip, lyg aš jam nieko nereikščiau, lyg pas mane būtų užsukęs, nes netyčia ėjo pro šalį ir tiek. Išdidžiai siūbuodamas uodega, jis dingsta už durų. 

Net nežinau, kodėl seniau nemėgau katinų. Dabar galiu pasakyti, jog žaviuosi jais taip, kad net sugebėčiau rasti to, ko galėčiau iš jų pasimokyti. Pavyzdžiui - meilės sau. Jie tokie savimylos, jog niekada negalėtų pagalvoti, jog nėra faini, o juk gyventi taip, tarsi būtum pasaulio bamba, yra daug lengviau. Jie nuolat pasitiki savimi. Jie niekam neįsipareigoja. Jie - katinai, vaikšto vieni. Kur nori ir kada nori. Nesižemina, o pakelia uodegą ir išdidžiai išeina. Jie visais būdais bandys pasiekti to, ko nori, ir nepasiduos. Tačiau nelįs į sėdimąją. Katinai daro tik tai, ką nori daryti, kas jiems yra malonu, todėl jie visada atrodo laimingi. Jie neprieinami, išdidūs, savarankiški ir nepasiekiami. Visai kaip moterys, tik nevaidina, o išties tokie yra. 


Eh, kartais mums, žmonėms, taip trūksta to katiniško charakterio, kuris neleistų būti trypiamu kiekvienos pilkos pelės, ane?
Ner.

Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Ak, kaip malonu sulaukti tokių žodžių iš Tavęs! Dėkui. Šyyyypt.

      Panaikinti
  2. Nemėgstu katinų ir niekada nelaikyčiau jo vietoje šuns (nebent kartu su šuniu), tačiau šis tavo įrašas labai patiko ir sužavėjo, o kas kiek nemalonu - yra visiškai teisingas :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oooch, kaip aš myliu katinus!! :)
    Labai patinka man šitas įrašas. Super!

    Iš tiesų užsukau pas tave visai netikėtai ir nesiruošiau čia ilgai užsibūti, bet pirma mano dėmesį patraukė malonus dizainas (paprastas, bet skoningas), o tada dar perskaičiau antraštę, kuri visiškai tiko ir patiko, bei patį įrašą, tad galiausiai mane visiškai papirkai ir privertei pasilikti čia kiek ilgėliau - prisijungių prie skaitytojų gretų!

    Kviečiu ir pas save: http://mintyselaukuose.blogspot.com/ :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aw, kad Tu žinotum, kaip man malonu skaityti tokius žodžius :3 Dėkoju !
      p.s. Pas Tave apsilankau labai dažnai :))

      Panaikinti
  4. Tavo tinklaraštis vienas ko gero pats šilčiausias iš visų mano skaitomų. Taip džiugu čia užeiti! Kiekvienas įrašas kažkuo gražus, ačiū už tai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man dėkoti nereikia, be Jūsų, skaitytojų, čia nebūtų ir manęs. Ačiū Tau už širdį glostančius žodžius. Labai stiprus ačiū.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Nieko nėra maloniau nei gauti žodžių už perskaitytus žodžius.