Dabar trečia valanda nakties


- Kada nors buvai įsimylėjusi? Matai, todėl negali žinoti, ar tu jį myli.
- Mes kartu šokome.
- Mergyte, tai nieko nereiškia.
- Reiškia. Mes kartu šokome. Ir aš žinau, kad jį myliu. Todėl, kad... kad žinau. Tai čia, čia, manyje. O jūs visai nieko nesuprantate apie gyvenimą. Nes aš turiu draugą, o jūs neturite. Jūs sena karvė.. Mes šokome, pirkome bilietus, valgėme ledus, laistėme gėles, miegojome vienoje lovoje ir žiūrėjome į mėnulį. Ir aš girdėjau, kaip plaka jo širdis. 

(iš filmo "Basomis per grindinį" [2005]. Rekomenduoju)

Jei dar ne per vėlu, jei tavojoje širdyje dar nėra žaizdos, leisk tau pasakyti. Leisk tau pranešti, patarti, pamokyti, nors ir pati ne ką temoku, bet leiski man. Kai pamilsi, kai pamilsi tu ir pamils tave, kovok dėl to jausmo, kurį kažkas kažkada pavadino meile. Neleisk kvailam ginčui, kilusiam, nes nesutapo nuomonės dėl to, kokį filmą kartu pažiūrėti, ar kuri komanda laimės futbolo čempionatą, tapti pabaiga to gražaus jausmo, kuris, jei tik man kas leistų taip padaryti, išvis neturėtų pabaigos. Neleisk principams paimti viršaus. Pamirški juos. Visai nesvarbu, kas parašys pirmas, kiek kartų į dieną pasakys komplimentą ar primins, kad myli. Juk svarbiau jausti, o ne žinoti. Svarbiau  būti su tuo, apie kurį pagalvojus kažkas nedrąsiai kutena, nei laikytis savo kvailų principų, kurie dar niekad niekam neatnešė laimės. Arba man dar niekas tuo nesigyrė. Kai pamilsi pirmąjį kartą, pamilsi  savo žmogų, o ne įžymybę iš plakato, saugok tą jausmą ir neleisk, kad jis pradingtų, nes daugiau tokio tyro, tokio naivaus ir gražaus jausmo neteks patirti. Pamilti antrą, trečią kartą daug sunkiau. Ir vėl padovanoti savo širdį su ką tik užgijusia žaizda ir tikėtis, kad šįkart viskas bus kitaip, šįkart neskaudės. Tačiau kad ir kaip norėsis tuo tikėti kažkas tavyje vis primins, kad seniau tu taip pat tikėjai..ir kas iš to išėjo? Kas kart, sakydamas 'myliu', prisiminsi, kad tai jau sakei kažkam kitam. Ir atrodys, kad jis nėra toks tikras. Juk ir tada, kai pirmąjį kartą sakei 'myliu', manei, kad jis toks. Bet ar buvo?.. Labai tyliai bijosi, kad ir šįkart nudegsi, kad ir šįkart bus pabaiga. Ir visai ne tokia kaip rašo pasakose. Tu vis mažiau tikėsi, kad pasakose išvis yra bent kruopelytė tiesos. Greičiausiai visai tuo netikėsi. Tai nereiškia, kad nemylėsi. Galbūt mylėsi taip, kaip myliu aš. Ir vėl. Tačiau su kiekvienu kartu, jei pirmiems atidavei visą save, tau bus vis sunkiau ką nors prisileisti prie savęs. Bijosi pamilti ir vėl. Pasakyti 'myliu' darysis vis sunkiau. Tad saugok, brangink ir nepaleisk drugių, kurie pirmąjį kartą drįso suplasnoti tavyje.  Ne veltui sako, kad pirmosios meilės nepamirši. Ji nuolatos primins apie save, kai su baime bandysi vėl. Tad saugok tą pirmąją, o aš kiek bijodama, kiek nedrąsiai, kiek per tyliai mylėsiu vėl. Galbūt jau paskutinį kartą. 

Ir taip, dabar trečia valanda nakties (ar ryto ?), o aš rašinėju nesąmones, bet naktį aš tokia. Naktį ir pasipiršti galėčiau. Krepšt. 
Ner. 



Komentarai

  1. Neringut, Tu esi vaikščiojanti dovana kiekvienam, kas Tave pažįsta. Man tokia garbė, kad ir aš galiu vadintis, pažįstanti Tave. Nors, atrodo, Tave norėtųsi skaityti kaip atverstą knygą ir tų nuostabių minčių nebūtų per daug iki gyvenimo pabaigos. Tokie žmonės kaip Tu amžinai gyvena kitų žmonių širdyse.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jau net nebežinau, kaip galėčiau Tau padėkoti už žodžius, kurių nevalia pamiršti, kuriuos reikėtų išsirašyti ir kas dieną perskaityti bent po du kartus - ryte, kad pabusčiau laiminga, ir vakare, kad užmigčiau su ta šiluma, kurią Tu skleidi. Ačiū Tau, Akvile, kad taip lepini mane gražiais žodžiais. Man malonu, kad turiu galimybę Tave pažinti.

      Panaikinti
  2. Anonimiškas27/6/14 14:11

    Myliu šitą įrašą. Padėjai viską apmąstyt apie mano meilę (simpatiją, kuri 100 procentų myli mane). AČIŪ.
    P.S. kur sekėjų skyrelis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Net nenumaniau, kad mano įrašai gali padėti ką nors suprasti, bet labai tuo džiaugiuosi. Ačiū Tau :)
      O sekėjų skyrelis šone. :)

      Panaikinti
  3. Oho, buna tie vienetiniai irasai, kurie atima zada. Tai buvo kazkas nuostabaus. Zinau, kad is esmes as bjauri boba, kuri kritikuoja, bet tavo irasas - dar vienas fenomenas. Kiekviena zodi perskaiciau, isiminiau ir pajauciau iki pirstu galiuku. Ne man persaldintai kalbeti, bet rasai nuostabiai. Nuomones visiskai sutinka. Laukiu kito iraso ir dziaugiuosi, kad tinklarasciu pasaulyje yra tokiu kokybisku tinklarasciu. Nykstys i virsu! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei jau teigi, kad esi bjauri boba, kuri kritikuoja (nors tuo ir mažai tikiu), man garbė, kad Tau patiko manasis nakties kūrinys, kuriame tiesiog rašiau tai, ką galvojau. Su visa pagarba dėkoju Tau. :)

      Panaikinti
  4. Labai labai miela. Net diskutuoti nesinori. Norėtųsi būti naiviam, tikėti ir šypsotis skaitant. Graži paskirtis, nežinia, ar pagrindinė. Patarimas gal pats net ne toks geras…

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Malonu sulaukti nuomonės iš vaikino! :) Žinoma, galbūt būtų kvaila tikėti tuo, tačiau meilė irgi kvailystė, kurią būtinai reikia saugoti ir branginti. Kad ir kaip bebūtų, dėkoju už nuomonę :)

      Panaikinti
  5. Anonimiškas5/7/14 23:17

    nesamone, kiekviena karta myleti galima vis skirtingai ir kiekvieno situacija yra individuali, nepirsk savo nuomones ir patirties kitiems. vaiku blevyzgos kliedesiai, matos kad pati mazai ka dar apie tai susigaudai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasakyk Tu man, kaip daug žinantis ar žinanti, kas bus iš tos meilės, jei mylėsi kelias dešimtis kartų? Skuduras? Jei myli, tai reikia vertinti tą jausmą, o ne galvoti "ai, bus tų meilių, pamylėsiu vieną, paskui kitą". Kad ir kaip bebūtų, džiugu, kad esi toks suaugęs ir patyręs žmogus. Niekam nieko neprikišu, tai mano ir tik mano mintys. Ir dėkui už nuomonę :)

      Panaikinti
  6. Ikvepi mane. Ikvepi mane mastyti kitaip. Kiekvienas tavo irasas privercia apie kanors susimastyti. Pazvelgti kitu kampu. Daug ka supratau ir esu dekinga tau. Tu nuostabi. O kuryba paliecianti, uzburianti. Nyksciai visi I virsu, pagarba tokiems kaip Tu - silumos skleidejams :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, kas per kiti, kūrė tokį šaunų personažą, tačiau jų darbas neįkainojamas. Ačiū Tau. Džiaugiuosi, kad verčiu susimąstyti, kad randi tam laiko. Aš dėkinga Tau per amžius.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Nieko nėra maloniau nei gauti žodžių už perskaitytus žodžius.