Moteris

Moteris tarsi paslaptis, kuri nesensta, eina kartu su šešėliu metai iš metų. Toji paslaptis slypi už akių, paraudusių nuo nuovargio, žvilgsnio, kuriame matyti švelnumas, už kasdieninio, neblėstančio žavesio, už lengvo it plevėsuojančio vėjyje juoko. Jos kamputis matomas už susivėlusių, tačiau vis vien patraukliai atrodančių plaukų. Ilgų ar trumpų, vos iki pečių, visai nesvarbu. Paslaptis šypso už moteriškų apvalumų, kurių padidėjimas lieka nematomu. Ji visur. Paslaptis lydi kiekvieną moters žingsnį, tarsi pati moteris būtų paslaptis. 

Moteris tarsi lapė. Subtilus gudrumas - jos talentas, įaugęs kraujyje. Tik moteris moka laikyti vyrą po padu, neleisdama jam to suprasti. Tačiau leisdama manyti, jog jis yra šeimos galva. Ji gudri. Švelniai spaudžia jį savo lengva pėda, švelniai kreipia jį teisingu keliu, gudriai, nenurodinėdama. Nes žino, jog kitaip vyras to nedarys. Jis patiria sėkmę, o ji stovi šalia, didžiuojasi juo, šypsosi, žino, jog jos lengvas pėdos spustelėjimas neleido vyrui nuklysti. Juk sakoma, kad už kiekvieno sėkmingo vyro nugaros stovi moteris. Stovi lapė. 

Moteris tarsi ateitis. Joje telpa trys su puse kilogramo ateities. Moteris deda į ją geras manieras, sėja žmogiškumą, puoselėja tikras vertybes ir paleidžia į pasaulį. Su skausmu širdyje ji paleidžia ateitį, žinodama, jog ten sudėjo visą save. Kantrybę, švelnumą, ašaras, bemieges naktis, skausmus ir laimę. 

Moteris tarsi maistas. Vyrams. Moteris ne pica, kurią greitai suvalgo, greitai pamiršta, greitai pakeičia. Ne. Moteris - delikatesas. Tai lyg lietuviškos braškės žiemą. Lyg ilgai brandintas vynas. Reikia daug laiko, kol paruoši valgymui. Ne kiekvienas geba sulaukti paruošto patiekalo. Ir gerai. Moteris skirta vienam, skirta mėgautis, branginant kiekvieną kąsnį. Moters skonis ypatingas, jis nepalyginamas su niekuo, jis toks, kad kito net nereikia. 

Moteris tarsi stebuklas. Joje telpa paslaptis ir ateitis. Jos šešėlyje matoma lapė, o retas skonis verčia mėgautis kąsniu. Aš sakau, moteris - stebuklas. Tai jėga ir švelnumas, tai savarankiškumas ir trapumas, tai orumas ir jautrumas, tai gležni pečiai ir sunki našta. Viskas viename, visa tai telpa moteryje. Ir, nepaisant visko, moteris visada graži. 


Ner.

Komentarai

  1. Anonimiškas1/7/15 13:46

    Dievuliau, tu nereali, tu nuostabi! Sakyk, mieloji, ar pati kuri šiuos nuostabius tekstus? Na, neseniai perskaičiau „77 dalykai“ vienas iš jų - surasti savo talentą. Mergyt, tu jį turi! Tu taip fantastiškai rašai, kad net trūksta žodžių, trūksta komplimentų Tau nusakyti. Tu nuostabi. Tau nereikia jokių žodžių... Tu tokia esi... nes tu MOTERIS. Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškasis žmoguti, pradžiuginęs mane iki pirštų galiukų, ačiū tau už šį įstabų, netikėtą komplimentą, patalpintą komentare. Vau. Ačiū ačiū ačiū!

      p.s. taip, visa tai, kas yra čia, rašau pati ir niekas kitas..:)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Nieko nėra maloniau nei gauti žodžių už perskaitytus žodžius.